lördag 19 oktober 2013

Dags att skrota piedestalen?


Om det finns en kraft som fanns innan universum skapades, som sedan skapade energin och som sedan skapade universum genom Big Bang. Vad skulle denna kraft ha för behov av eller vilja att bli tillbed och dyrkad?

Betänka att om du är det absoluta och har skapat allt. Du har skapat allt och kan förstöra allt. Du vet att du är allt. Vad har du då för behov av erkännande? Du vet redan allt, du kan redan allt och är redan allt. Vad kan alltet ge dig som du inte redan har eller kan skapa?

Med detta resonemang så leder det till en slutsats och det är att kraften som skapat allt inte har ett behov av att tillbes eller dyrkas. Kraften som skapat allt har inga behov utan är endast i ett tillstånd av varande.

Alla religioner och ritualer har därför skapats av människan för människan. Kraften i sig vill inte sitta på en piedestal, bli tillbed och dyrkad. Kraften som skapat allt och är allt, gläds då allt i universum känner koppling till och samhörighet med kraften. För lycka och glädje är den inre resans mål.

Är inte den godaste frukten lycka och glädje? Mår inte alla bäst av lycka och glädje? Är inte därför den största gåvan lycka och glädje? Den största och mest varaktiga glädjen är den som finns inom dig, för där har kraften placerat det dyrbaraste som finns i hela universum.

Den som någon gång nått genom meditation, kontemplation, filosoferande eller annan teknik en kontakt med sitt inre, där det enda som finns är totalt varande, vet vad jag talar om. Det är i detta tillstånd av fullständig kontakt som den inre lyckan, glädjen, meningen och förståelsen kan nås.

Tyvärr är denna kontakt än så länge väldigt kort och temporär, i alla fall för mig. Men vid dessa upplevelser så finns alltid en kraft och insikt kvar även när kontakten bryts. Det är en väldig känsla att i ett tillstånd av varande under ett kort ögonblick känna en fullständig kontakt med alltet och få en fullständig förståelse.

Det enda logiska är därför att ta ner Gud/Kraften/Högre väsen osv från piedestalen och finna det inom dig. Kraften som skapat allt är ingen person eller religion utan är det innersta som finns inom dig och alla varelser i hela universum.

Men precis som solen skyms av molnen så skyms den inre världen av den yttre världens oro och frustration. Men vid kontakt med den inre världen så blir den yttre världens oro och frustration enklare att möta. På samma sätt som vinden blåser bort molnen blåser den inre kontakten bort den yttre världens oro och frustration.


Låna gratis! Sveriges och kanske världens första e-diktsamling ”Den inre resan”?
Ladda först gratis ner ett e-boksläsarprogram till din dator, läsplatta eller mobil.
Ladda ner e-boksläsare
Ladda sedan gratis ner och låna e-boken ”Den inre resan” från ditt bibliotek på nätet.
Ladda ner och låna "Den inre resan"

Om du vill köpa och läsa om den inre resa jag gjort under trettio år så finns den som e-diktsamling:
Den inre resan (Adlibris)
Den inre resan (Bokus)
Den inre resan (Bokon)

Har även två skrivsidor där jag publicerar dikter, aforismer och annat smått och gott:
Peter Junell skriver på poeter.se
Peter Junell writes on Allpoetry.com (In English)

The blog is also available in English:
Peter Junell Blog

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar