torsdag 31 oktober 2013

Vad är framgång?


Framgång kan mätas på olika sätt men mycket i vårt samhälle mäts genom ekonomisk framgång. Givetvis behöver alla människor pengar för att kunna leva som köpa mat, kläder och någonstans att bo. Men när dessa tre grundläggande behov är tillgodosedda vad ska man då göra med ekonomisk framgång?

Faran med ekonomisk framgång är att det är lätt att anta att det är det som är det viktiga i livet att det är det som är meningen med livet. Men ger egentligen ekonomisk framgång en bestående varaktig och orubblig glädje och lycka?

Svaret på den frågan måste tveklöst bli ett nej. Är inte det viktiga i livet att känna glädje och lycka, att sprida glädje och lycka och att dela glädje och lycka? Är inte den största framgången i livet att känna glädje och lycka? Tyvärr misstas ekonomisk framgång från att ge lycka, visserligen kan ekonomisk framgång trigga en lycka. Men denna lycka är temporär och är inte bestående.

Men när man känner glädje eller lycka så gäller det att känna på känslan och försöka leva kvar i känslan även när orsaken till glädjen och lyckan försvunnit. Om man genom träning blir bra på detta så kommer det att medföra att man mer och mer rör sig mot att känna glädje och lycka. Om man känner glädje och lycka så kommer de motgångar och problem man möter i livet att kännas mindre svåra och lättare att överkomma.

Därför är den största framgången man kan göra i sitt liv att komma så långt i sin inre utveckling att man helst alltid känner en glädje och lycka. Givetvis kommer detta att kräva träning och stöta på motgångar, men om man inte ens försöker träna på att känna glädje och lycka utan bara jagar ekonomisk framgång för att känna glädje och lycka så kommer glädjen och lyckan att försvinna mer och mer.

För den sanna och varaktiga lyckan är inte kopplad till det som finns i världen, utan den kommer inifrån dig och kan kännas av dig. När du känner glädje och lycka så kommer du sprida den i ditt liv och fler och fler kommer att känna av din glädje och lycka.



Låna gratis! Sveriges och kanske världens första e-diktsamling ”Den inre resan”?
Ladda först gratis ner ett e-boksläsarprogram till din dator, läsplatta eller mobil.
Ladda ner e-boksläsare
Ladda sedan gratis ner och låna e-boken ”Den inre resan” från ditt bibliotek på nätet.
Ladda ner och låna "Den inre resan"

Om du vill köpa och läsa om den inre resa jag gjort under trettio år så finns den som e-diktsamling:
Den inre resan (Adlibris)
Den inre resan (Bokus)
Den inre resan (Bokon)

Har även två skrivsidor där jag publicerar dikter, aforismer och annat smått och gott:
Peter Junell skriver på poeter.se
Peter Junell writes on Allpoetry.com (In English)

The blog is also available in English:
Peter Junell Blog

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar